14 Mayıs 2012 Pazartesi

Pozitif Günler



 İnsan yapısı olarak mıdır , yoksa bizim halkımıza özgü bir durum mudur bilmiyorum, etrafımızdaki insanlar genellikle karamsar yapılı, bıkkın, isteksiz… ne kendileri için ne de -varsa- çocukları için bir umutları yok!!!
Bu durumla ilgili duyduğum ve çok sevdiğim bir cümle var:
“ doğum 1974, ölüm 1994, gömülüş 2044”
Herkes vaktinden önce ölmüş; yoldaki, otobüs deki, metro daki yalnız ve gri insanlar bana bu cümleyi hatırlatıyor
Geçen bulunduğum bir arkadaş grubunda bu yukarıda yazdıklarımı gün yüzüne çıkaran bir diyalog geçti. Benden başka bu konuşmanın ne kadar acı verici olduğunu fark eden var mıydı bilmiyorum ama o günden beri hep o anı düşünüyorum. Şöyle ki:
Uzun süredir görüşmemiş olan iki arkadaştan erkek olan kadın olana:
“nasılsın, nasıl gidiyor, var mı bir değişiklik?” der
Cevap : “ en son görüştüğümüzden beri her şey aynı ne biliyorsan o” der karşı tarafta!
Bu cevap bana çok acı geldi, o cümleleri söyleyen ses deki bıkkınlığı ve boş vermişliği duymanız gerekirdi.  Bunun başka bir versiyonu  da “ n’olsun işte yuvarlanıp gidiyoruz”. Dikkat edin hayatında hedefi olmayan insanların kurduğu cümleler bunlar!
Hafta içi işe gidip hafta sonu öğlene kadar uyuyup, yine aynı ruh hali içinde haftaya başlayan insanların kısır döngüsü bu işte!!! Ama böyle hissedip yaşamak zorunda değiliz.
Peki insanlar hayatlarında neden hedef koymazlar?
Hayata karşı bir ciddiyetleri yoktur. Belki hayatlarının sorumluluğunu üstlenecek durumda değillerdir.
Derinlerde hissedilen suçluluk ve değersizlik duyguları içinde boğuşuyorlardır. Ya da nasıl yapacaklarını bilmiyorlardır.
Bir karar verip farklı seçimler yapabiliriz. Bu çok kolay bir durum değil çünkü hayatınızda fark yaratıp, kısır döngünüzün içinden sıyrılıp, kendiniz ve aileniz için farklı bir şeyler isteme süreci sancılı bir süreçtir. Çünkü değişmeyi gerektirir. Değişme kararı çok ciddi bir karardır ve gerçekten değişmek için adım atabilen bu konuda güçlü olabilen insanlar bir fark yaratabilirler.
Yoksa etrafınızdaki insanlara sorsanız herkes  şikayet ediyor ve hayatları değişir diye “umut” ediyorlar.
Sadece umut etmek yetmez, değişime var mısınız? .....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder