16 Mayıs 2012 Çarşamba

3 Aptal




 Birkaç gece önce tesadüfen bir filmle karşılaştım. Film 2009 yapımı bir Hint filmi.
Klasik olan hep dalga geçip güldüğümüz Hint filmlerinden değil. Bunun içinde de hep alışık olduğumuz dans sahnelerinden var elbette. Ama her şey o kadar güzel kurgulanmış ki 160 dakika sürmesine rağmen bir an bile sıkılmıyorsunuz.
Filmimizin adı “3İdiots”, “3 aptal” diye çevrilmiş doğru da bir çeviri olmuş:)). Konusuna gelince Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri.
Ana karakterimiz “Ranço” o çok köklü mühendislik okuluna bir bomba edasıyla düşüyor adeta.en yakın arkadaşlarının olmak üzere filmdeki karakterlerin hayatını olumlu anlamda değiştiriyor.  Önce anlattığım filmdeki gibi bütün ayrıntılarını anlatmak istemiyorum bu sefer. Kendiniz izleyin ve değerlendirin bence!
Kısacası;  hayatta gerçekten istediğiniz nedir?  ve siz istediğiniz hayatı mı yaşıyorsunuz yoksa olması gerekeni mi, ya da sizden beklenileni mi? Hayatta ki en önemli şey kazanılan ünvanlar mıdır? Yoksa öğrenmenin kendisi, yaşamanın heyecanı, bilmenin fark etmenin farklı düşünmenin büyüsü müdür?
Peki siz genel geçer kuralların ve sizden beklenilenlerin peşinde misiniz? Yoksa insanların gittiği yoldan gitmeyip fark yaratanlardan mısınız??

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder